Aquest és un espai obert a totes les persones que d'una manera o una altra estan lligades a Vallromanes. Si vols publicar-hi algun article ens el pots fer arribar al correu que trobaràs a la columna de la dreta. Si estàs a internet, informa'ns de la teva pàgina i la inclourem a l'apartat que correspongui. Si detectes algun error en aquest espai t'agrairíem també que ens en poguessis informar

6 de maig 2007

Com podria haver actuat l'ajuntament de Vallromanes amb el POUM

L'ajuntament s'empenya en parlar que l'elaboració del POUM ha estat un procés participatiu, ho sento; jo durant aquest temps he viscut en un altre poble, doncs jo no he conegut aquests processos participatius. Com exemple, us posaré el cas de Cardedeu que, sense haver estat fantàstic, es va portar a terme amb el projecte CONSENSUS en el qual podia participar tothom. A més hi havia una llista de correu impulsada dins d'un espai que l'ajuntament de Cardedeu va deixar i que encara existeix dins del servidor web i cal destacar que el mateix ajuntament participa a la llista de correu informant i responent preguntes que tots els subscriptors coneixen, i no, solament els subscriptors; imagineu-vos si hi ha transparència que vosaltres mateixos ho podeu comprovar:
Fixeu-vos que aquesta llista envia i respon correus fins i tot la Parròquia, el Patronat Municipal de Cultura, i tot aquell que s'ha volgut apuntar. Recordo que el Sr. Josep Sagarra comentava al seu bloc POUM a Vallromanes que havia convidat a l'ajuntament nostre a participar al seu bloc obtenint una negativa per part d'ells. També és cert que l'ajuntament de Vallromanes havia de posar en marxa un bloc sobre el POUM, cosa que tampoc va dur a terme; la diferència d'entendre la manera de fer democràcia participativa per part de l'equip de govern del nostre ajuntament és sensiblement diferent que la de Cardedeu.

A més a més, haig de dir-vos que Cardedeu disposava per aquell temps d'una assemblea de poble per barris amb els seus representants que es reunien amb l'ajuntament. El Consell del Poble també era rotatori i no com al nostre que era arbitrari i permanent, nomenat directament per l'ajuntament.

Sitges és un altre exemple on l'ajuntament va impulsar una assemblea del poble per fer el POUM, i és que quan hi ha ganes que participi la gent, mitjans no en falten.