Aquest és un espai obert a totes les persones que d'una manera o una altra estan lligades a Vallromanes. Si vols publicar-hi algun article ens el pots fer arribar al correu que trobaràs a la columna de la dreta. Si estàs a internet, informa'ns de la teva pàgina i la inclourem a l'apartat que correspongui. Si detectes algun error en aquest espai t'agrairíem també que ens en poguessis informar

24 d’oct. 2007

Què és el que el silenci ens està dient? (i el POUM continua...), ui!, i més coses...

Ho faig saber des del principi, aquest article serà llarg, però sota el meu judici prou sucós. Així que us animo a que tingueu paciència i us ho llegiu amb deteniment de principi a fi.

Des de l'assemblea que per a tot el poble va dur a terme MxV-Esquerra, m'atreviria a dir que no hem tornat a saber res més del que passa, a part dels gentilicis (també aquí), del tema de la rotonda, de la pàgina de Viquipèdia i de Wikipedia sobre Vallromanes, de les fotos de la Festa Major aportades majoritàriament per Víctor Pàmies, de les fotos de la 4a. pedalada de muntanya aportades per Josep Maria García i de les fotos del Centre Excursionista. Poca cosa més. Per cert a la franja dreta d'aquesta pàgina on estan els enllaços, a l'apartat d'Altres pàgines sobre Vallromanes, ja hi trobareu permanentment l'enllaç a les fotografies que va duent a terme el Centre Excursionista junt a l'enllaç que hi figura de fa temps del grup de fotografies sobre Vallromanes.

Ens agradaria que aquesta associació compartís les seves fotos dins la pàgina de fotografies de Vallromanes. En aquest sentit, us comuniquem que els hem fet arribar la invitació corresponent però de moment no han mogut cap fitxa. També volem fer públic que el Sr. Antoni Ibáñez era membre del grup de fotografies de Vallromanes i va ser esborrat per error; això que estàs fent coses en el panell d'administració i cliques sobre un botó sense adonar-te'n. Immediatament li vam fer arribar de nou la invitació, disculpant-nos d'haver-lo esborrat accidentalment i convidant-lo, com ja hem fet d'altres vegades, a que publiqui, d'entre les seves fotografies, les que ell cregui adients al grup de Vallromanes, ja siguin aquestes de paisatges, d'actes organitzats al poble, entre d'altres per CiU, de persones, de denúncia política i/o social, etc., pel motiu que té bones fotografies i la seva aportació seria, per suposat, molt bon rebuda al grup com seria la de qualsevol persona que vulgui i pugui aportar també el seu material fotogràfic sobre Vallromanes, la seva gent, la seva història i sobre allò que cregui convenient per tal d'anar duent a terme aquest arxiu fotogràfic de la nostra vila. Però tampoc el Sr. Ibáñez ha contestat a la nova invitació.

Poques informacions i gairebé totes provenen de la pagina de CiU. Què dimonis li passa a aquest poble que es va deteriorant per moments?, no sols pel que fa a la qualitat de la seva infraestructura viària (hi ha carrers per on és impossible ja gairebé passar amb un cotxe que t'hagi costat de 30.000 € cap a endavant, que són la majoria en aquest poble, llevat dels 'tot terreny'). Vegeu aquest carrer del darrera de l'Escola Tres Pins i que obliga a passar en un sentit o en un altre a tots els pares i que té unes esquerdes i uns forats monumentals. Si us plau, quan s'arreglaran aquests carrers? Potser amb els diners de la Diputació? Ja no dic res del meu que des de les darreres pluges sembla un barranc, de ben segur que em preocupo més de l'interès general que no pas del meu propi, malgrat que també els meus veïns i jo -que paguem els mateixos impostos proporcionalment que la resta de vallromanesos, vallromanins i vallromanencs- tenim un carrer -que segons totes les informacions pertany al casc urbà- i no només és de terra sinó que és allò de més lamentable. Però bé, a part de les necessitats o interessos purament individuals i veïnals més propers, tenim el dret i l'obligació tots de vetllar per l'interès general del poble, del poble en el seu conjunt, del poble en les dues accepcions del terme.

La pàgina d'iVall ha despertat de la seva letargia per a donar-nos notícies, molt bé, ja era hora; agraïm, si més no, aquest esforç, amb fotografies incloses (no parlarem de la seva qualitat fotogràfica per si de cas... :-) ). Bé, esperem que hi continuïn informant, i que no es tracti pas d'un fet puntual.

ICV també ha parlat i ho ha fet per recordar-nos que han convidat a MxV-Esquerra a portar accions conjuntes (una aliança) contra l'aprovació definitiva del POUM. (Recordeu que, en tot cas, aquest POUM resta pendent de passar pel Ple de l'Ajuntament, o sigui, quan s'hagin complert els requeriments de la Generalitat, haurà de ser votat de nou per tots els regidors del consistori, digues-li "verificat", però tots i cadascú dels regidors hauran d'aixecar el dit -en un sentit o en un altre- al Ple per verificar-lo o no, quina diferència hi ha entre aprovar o no aprovar i verificar o no verificar? Doncs, així caldrà que els regidors de l'oposició diguin la seva i que tots els regidors de l'equip de govern hi siguin i a més tots tinguin la mateixa posició al respecte, cosa que imaginem que serà així, tanmateix... Llavors el POUM "està aprovat" però "no és vàlid" (no es pot executar), és que "sí però no" fins que no s'hi compleixen una molt llarga sèrie de condicions (al final d'aquest article us podeu descarregar el dictamen) i que desprès sigui verificat pel Ple. Els polítics són la repera, com es pot dir que ja està feta una cosa que s'ha de rectificar i desprès s'ha de passar de nou a votació i ha d'acabar revisant-lo de nou aquell organisme que políticament expressa que està aprovada tal cosa. Que m'ho expliquin!)

Bé, la qüestió és que, a hores d'ara, no sabem si MxV-Esquerra ha acceptat la invitació d'ICV o no i que en pensen fer. Lamentablement, haig de dir que, des de fa massa dies ja, pràcticament totes les pàgines web -menys la de CiU, i ara iVall que desperta del silenci, però per parlar-nos de coses no de massa transcendència a la vista del que hi ha- totes les pàgines, siguin o no blocs, resten mudes davant de temes molt importants, i això, a nosaltres particularment no ens agrada ni gens ni mica. Què és el que en està dient aquest silenci que potser parla per si mateix?

En aquest poble hi ha sis partits: CiU, ICV, iVall, MxV-Esquerra, PSC i PP, aquest darrer ja no té ni pàgina web, ni sabem si el formen les mateixes persones que figuraven a la llista o no; massa però massa poca informació en una societat democràtica on hom espera que el poble que hauria de decidir, si més no que estigui informat. Hi ha sis partits, d'aquests, dos són al govern municipal (CiU, iVall), un és a l'oposició (MxV-Esquerra), però la resta també continuen sent partits polítics del poble i per al poble (no?), tots van tenir els seus votants en major o menor nombre però s'hi deuen com a mínim als seus votants i tenen el dret i l'obligació de seguir fent coses pel poble malgrat no estiguin formant part del consistori.

Si estem a una democràcia representativa, tots els partits representen a una part de la població. Llavors per quin motiu el consistori no els té pas en compte? Els consulta alguna vegada? Per què no tenen un espai a la revista La Pinya on puguin expressar la seva opinió des d'un mitjà oficial? Per què no potser també un espai a Ràdio Vallromanes per tots els partits polítics? Si més no, per què no es fan debats a Ràdio Vallromanes -la ràdio de tots- amb la participació de totes les forces polítiques? Per què no es fa un ús d'informació oberta de tots aquest mitjans municipals perquè el poble estigui informat i, a més, aquest mitjans puguin promocionar-se i ser un exemple de participació i intercomunicació entre tota la població i per a tota la població? Per què dimonis no es dinamitzen aquests mitjans? Que la gent els pugui sentir com a seus, que despertin interès en la població, que siguin plurals, oberts i participatius.

En conclusió, totes les persones de Vallromanes tenen el dret, si més no, de participar en tots els processos polítics, urbanístics, etc. que els afecten. En aquest sentit, tots els partits polítics, que representen a persones i que estan també format per persones tenen el dret, i potser l'obligació, de participar en tots aquests processos. I tenen el dret, i potser l'obligació, de fer aliances en allò en que coincideixin per a fer més força en pos del bé de l'interès públic. No és bo que cap partit actuï de manera aïllada sinó és que ho fa amb pretensions electoralistes. No és bo actuar sol, l'experiència és una gran mestra, i l'experiència ens ho demostra. Cal fer aliances ni que siguin puntuals, en aspectes concrets, perquè la unió fa la força. Ja no comptem amb el PSC, perquè a hores d'ara ja no sabem ni qui són ni que pensen, no s'han comunicat amb la població des d'abans de les eleccions si no recordo malament, com a mínim la seva pàgina i la pàgina de la candidata resten mudes in aeternum. També ha desaparegut com ja hem dit la pàgina web del PP, tampoc apareix a les bústies cap informació d'aquest partit. No fan assemblees per al poble. Cap dels partits, llevat del grup MxV-Esquerra no fan assemblees, no informen a la població, no compten ni amb la nostra opinió, i això que només som poc més de 2000 habitants. Però ara hi ha un repte pendent, un repte prou important que representa quelcom d'extrema importància per al poble i la seva gent, i és saber que es farà amb aquest POUM que "està aprovat però que s'ha de rectificar i que desprès s'ha de verificar per tots els regidors del consistori i que, finalment, l'organisme que pretén dir que està aprovat -malgrat tot el que encara s'hi ha de refer- haurà de donar-li el vistiplau final".

Aquest és un gran repte, sens dubte, una part molt important de la població -ICV assegura que la major part- estem en contra d'aquest POUM, si més no, en contra d'una gran o petita part del seu articulat. Llavors caldrà fer alguna cosa al respecte. Les coses no són mai definitives i poden ésser objecte de recusació i de recurs. I la democràcia permet totes les formes d'acció directa per part del grup de ciutadans per a no admetre ser subjecte a una norma que hom creu que no és pas justa, correcta o adequada. La democràcia també permet que els partits polítics i d'altres organismes, institucions, etc., des de l'oposició o no, portin a terme totes les formes d'actuació pertinents per modificar, aturar o recórrer qualsevol acord de les institucions governamentals.

Per finalitzar, llavors, i després de totes aquestes argumentacions, demanem a tots els partits polítics que creuen que aquest POUM no ha satisfet la suficient participació ciutadana i/o que creuen que aquest POUM no és bo per la nostra vila, o que és millorable, etc., que facin totes les aliances possibles i necessàries per unir esforços amb la vista posada en el bé del poble i lluny de partidismes aïllants que minven sempre la força. Unió per ser més forts, amb participació del poble i, especialment, tenint al poble informat. Tal cosa no està passant ara mateix. Nosaltres tenim la confiança dipositada en MxV-Esquerra i en els altres partits que poden fer oposició des de dins o des de fora del consistori, i nosaltres volem respostes i volem saber què podem fer i de què manera hi podem participar.

9 comentaris:

vpamies ha dit...

Home, Jordi, no es pot estar en campanya permanent i l'arribadad de la tardor, avantsala de l'hivern, convida al recolliment. :-)

Ara, déu d'hi do les coses que, per no passar res, has comentat en aquest article.

Jo també trobo destacable que iVall s'hagi apuntat a l'autobombo promocional des del lloc web. Era clar que no es podien quedar enrere, o podia comportar el seu suïcidi polític, perquè semblava que no fessin res i tot ho fessin els seus socis de govern.

Mira, ja tindran mitja campanya feta per les eleccions d'aquí 4 anys. I m'imagino que ara que l'empresa que feia el seu lloc web i el de l'Ajuntament ja ha acabat el d'iVall, podrà dedicar-se a acabar el Vallromanes.cat i finalment tindrem nou lloc web municipal.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Doncs si és així, i tenim d'una vegada un nou lloc web de l'ajuntament, podrem dir no hi ha mal que per bé no vingui (consultat al teu refranyer!).

Salutacions

david carrillo ha dit...

Bones...

Quina "peaçu" noticia has introduït... ;)

Com a President de Joves d'Esquerra Verda de Vallromanes i Representant d'ICV-Vallromanes, responent a la pregunta que formules, la resposta és no...MxV - ERC de Vallromanes, no a respós a la nostra proposta d'aliança per combatre el POUM.

Per segona vegada, propossem una acció conjunta a ERC de Vallromanes. La primera vegada, se li va propossar crear una coalició MxV - ERC - ICV per presentar candidatura conjunta a les eleccions municipals. Tampoc va haver-hi interés.

Pot ser i qui sap, aquesta "coalició" hagués donat fruit a un nou veritable govern al poble.

Dessitjo i espero que, ja que el POUM és un projecte no dessitjat per les dues parts, acceptin aquesta aliança i que de veritat, es possin per davant els interessos socio-ambientals que no pas els electorals.

És per això i penso que, no s'ha de deixar per perdut i afrontar el POUm en un Front comú.

ICV no esperarà a les properes eleccions per criticar el POUM, cambiar-lo , elimnar-lo, etc.

ICV vol canviar el POUM i "suavitzar" les seves amenaces a nivell socio-urbanístic i al mateix temps, a l'amenaça medioambiental i tot el que això representa.

Senyors i senyores d'erc...el temps s'acaba.

Pot ser hi ha algú que pensi que som alarmistes. Pot ser...és que realment sóm realistes.

En temes de pàgina web, esmentar que és una barbaritat que s'expossi que la pàgina web de l'Ajuntament costi 9000 euros.

No sé jo però, per 450 euros que realment costen...surten unes quantes.

Victor...seria possible trobar-li una traducció en el nostre idioma a la paraula ... "web"....^¿^

Arreveure.

vpamies ha dit...

David, per què vols trobar una "traducció" a web en català, si en català ja es diu "web"?

És un estrangerisme incorporat al diccionari (Ja ho pots consultar al DIEC 2.0, com tants d'altres manlleus que han entrat a la llengua catalana des de moltes altres llengües.

web
[angl. web, que prové de la simplificació de World Wide Web]

1 m. [IN] Sistema basat en l’ús de l’hipertext, que permet cercar informació a Internet.
2 m. [IN] Lloc web.
3 f. [IN] Pàgina web.

I un lloc web, fet per una empresa, no costa 450 euros.

Penso que 9.000 euros, és un bon pressupost, sens dubte, però no és un preu desorbitat... sempre, és clar, en funció del resultat presentat.

I en canvi, 450 euros, si et fan un bunyol, doncs sí que ho trobaria car.

O sigui que depèn. Depèn del resultat que veiem en el nou web de l'Ajuntament.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Exacte, jo no tinc idea de preus de pàgines web, perquè a mi em toca currar-me-les, com a la majoria suposo que fem webs personals, però, estic amb el Víctor, en que tot depèn dels resultats.

david carrillo ha dit...

Doncs bueno...

Jo ja he dit la meva referent a la pàgina web.

Et puc assegurar que per 450 euros en tens una bona pàgina web i creada per una empresa.

Si vols apretar una mica més per ser "coherent" i dintre del que la gent te en ment....amb 2000 euros n'hi ha prou.

Si, també és cert que pot dependre de les possicions relatives però, quan t'hi has dedicat i coneixes els negocis, pots tractar del tema.

vpamies ha dit...

David, "una pàgina web", pot ser que et costi 450 euros, però "un lloc web", amb estils, imatges, formularis, descàrregues, gestor de continguts, disseny, usabilitat, posicionament, etc., dubto que ho puguis tenir per aquest preu.

Vaja, això no t'ho fa ningú ni a preu d'amic!

I també parlo amb "algun coneixement" del tema, perquè he encarregat alguna pàgina web.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Jo tinc diversos amics que són informàtics. Un d'ells té una empresa que fabrica pàgines webs i hi dóna allotjament. Els puc preguntar, malgrat que em diran amb tota seguretat que el preu depèn de molts factors, evidentment. Ara també és cert que jo volia formar fa temps una "societat informàtica" amb alguns i dedicar-nos especialment a dissenyar webs, i em van dir que això no era pas rentable i cada dia menys. Hi ha molta competència i els preus estan rebentants; especialment perquè les pàgines es poden fer des de qualsevol país del món (per exemple des de llatinoamèrica on hi ha moltes i de bona qualitat) perquè en internet no importa pas la ubicació de l'empresa que et dóna el servei.

Una altra cosa és que els polítics treballen amb diners de la gent i, a vegades tampoc es preocupen massa de buscar llocs que facin les coses a millor preu. No dic que ho estiguin fent ara així, ho desconec i espero que no. Ara bé, els meus amics informàtics sempre m'han assegurat que hi ha molt competitivitat en aquest tema, perquè, a veure, qualsevol persona amb una mica de traça les fa des de casa seva, especialment gent jove que hi té molta habilitat en les noves tecnologies. I com que hi ha molta gent que fa això, les empreses han d'abaixar molt el preus.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Per cert, Víctor, per allò que em vas deixar l'altre dia en un comentari, ara recordo que tinc un amic a Miramar (Florida) que és metge però es dedica, entre d'altre centenar de coses, a fer pujar les pàgines web de les empreses en els rànquings i a mantenir les posicions estabilitzades, a part de mantenir dominis a preus súper tirats. Com a anècdota, té la casa plena d'aparells electrònics, per exemple un router per els ordinadors, un router per un telèfon d'aquells que fan trucades gratuïtes, un altre per al fax, etc., una torre d'aquelles que porten no sé quantes gravadores de DVD (ja em va assegurar que això no és per pirateig, hehe...), etc. Bé, ja saps que a EUA es passen el dia treballant. Alguns, però, que no pas altres i menys a Florida que és país de pura burgesia alta.

O sigui que és veritat, confirmat, allò que em deies sobre les empreses que fan apujar les pàgines als rànquings.

En aquest món te les trobaràs de totes :-)

Salutacions