Aquest és un espai obert a totes les persones que d'una manera o una altra estan lligades a Vallromanes. Si vols publicar-hi algun article ens el pots fer arribar al correu que trobaràs a la columna de la dreta. Si estàs a internet, informa'ns de la teva pàgina i la inclourem a l'apartat que correspongui. Si detectes algun error en aquest espai t'agrairíem també que ens en poguessis informar

29 d’oct. 2007

Nou ple extraordinari que hauria de ser ordinari

Un altre ple extraordinari, i nosaltres ens preguntem com sempre: Per quin motiu és extraordinari i no ordinari? Sobre quines argumentacions es basa l'equip de govern de l'Ajuntament perquè sigui ordinari? Per què el poble no pot intervenir en uns assumptes que li afecten tan directament? El fet que una reunió d'un òrgan de govern sigui ordinària o extraordinària el fixa la presidència de l'òrgan. El fet que el poble pugui intervenir o no en una reunió de caràcter extraordinari és responsabilitat de les normatives que aprova aquest òrgan. És evident que això afecta plenament al valor que se li dóna a la participació dels ciutadans en els afers que els afecta.

Sabem que en una democràcia la sobirania correspon als ciutadans. El valor que els nostres representants donen al fet que els ciutadans puguin disposar de major o menor participació en els assumptes que els afecten està directament lligat, sens dubte, al sentit que de la democràcia tenen aquests representants elegits pel poble i, per tant, al que es deuen en tots els sentits. Sabem que hi ha diverses opcions polítiques i que no totes donen el mateix valor al concepte de democràcia, i, per derivació, al fet que la gent pugui participar més o menys dels assumptes que els concerneix. La manera d'elaborar un POUM és una demostració. La manera de convocar els plens és una altra.

Sabem que a Cardedeu i a Sitges, per posar dos exemples concrets, el POUM es va fer conjuntament amb l'assemblea del poble amb la qual l'ajuntament participava directament. No tots els partits polítics apliquen per igual la democràcia i el deure que tenen cap a la gent que, amb els seus vots, els ha donat l'oportunitat de poder presidir el govern municipal. Que cadascú tregui les conclusions que cregui més oportunes. És lamentable que cada vegada haguem de repetir les mateixes coses.


Ple extraordinari

per aprovar la modificació d’ordenances fiscals (impostos i taxes)

i l’increment de tarifes de subministrament d’aigua.

Demà dimarts 30 d’octubre a 2/4 de 9 del vespre a la sala de plens


_____________________________________

Informació enviada per

7 comentaris:

vpamies ha dit...

Jo l'hagués fet a les 8 del matí, com el darrer extraordinari.

vpamies ha dit...

Bromes a part, trobo fort que no surti anunciat enlloc. Ni al web de l'Ajuntament (que segueix en obres intermitents, perquè de tant en tant s'hi pengen i despengen informacions), ni al canal oficiós i alternatiu d'informació de Vallromanes (Cal CiU).

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

He, molt bona aquesta de fer els plens a les 8 del matí. Mira ara són les vuit (bé una mica més), ara ja hi estaria llest per anar al ple. Si fos aordinari, com els fan cada 3 mesos i la gent llavors necessita poder parlar sobre el que no ha pogut fer en 3 mesos, ens podrien estar ja tot el dia. Mira passaríem el dia en aquella sala petita en la qual la meitat de l'espai ja se'l menga la taula dels regidors i amb unes escales òptimes pels minusvàlids.

Anit estava jo pensant: "Hauré d'esperar tres mesos perquè l'alcaldessa respongui a les meves preguntes, doncs per una altra via no fa res". Així no podem anar bé.

L'altre dia va venir un paleta amic meu per fer-nos un pressupost, i em va comentar que té un problema pendent amb l'alcaldessa, que va a l'ajuntament i lliura instàncies que mai no li contesten (us sano d'alguna cosa, això?) i que cada cop que veu l'alcaldessa pel poble li ho pregunta i la contesta sempre és la mateixa: "Bé, miraré com està el teu assumpte, pensava que ja t'havíem contestat, ho miraré i te'n diré alguna cosa". Pero cada vegada que la veu li diu el mateix i tampoc mai no li contesten a les instàncies.

Jo tinc un altre problema de fa més d'un any i mig, ja sabeu que no m'hi han contestat. Vaig preguntar a l'alcaldessa al ple. Si més no, s'apuntava el que li deia. Em va dir que ja em diria alguna cosa al respecte. Ha passat molt temps des de l'últim ple. Ningú no m'ha dit res. Llavors, com deia, hauré d'esperar fins al proper ple ordinari per preguntar-li el mateix, que s'ho apunti i em contesti que ja me'n dirà alguna cosa.

Això és de bojos, sisplau, així no podem funcionar.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Molt aguda també l'observació, Víctor, de la pàgina web on "pengen i despengen notícies". Això de treure les notícies és increïble. Com deies tu en un article del teu bloc cap a l'estiu: perquè no es fa un històric de notícies. Com es poden treure notícies que han estat penjades d'una pàgina web. Potser és que cal donar la informació (poca) i quan ha passat un "temps prudencial" perquè la gent ja no se'n recordi?

A veure, tots tenim els nostres webs, i el que diem hi queda gravat, no s'hi esborra pas. Tots ens hem de fer responsables del que diem i que quedi per aeternum. Sinó a que juguem? Les coses clares. Totes les webs han de guardar totes les notícies, convingui o no convingui a qui les posa, del contrari s'està desinformant. És del tot aberrant.

I a Cal CiU ja ho sabem, ells van fent la seva pre-pre-pre-campanya política o tractant de legitimar aquell pacte que els perpetua al govern, però veiem que informen només d'allò que els convé i quan els convé.

Salutacions

PD. Això "d'alternatiu" serà, suposo, una altra broma perquè CiU no és que sigui massa un partit "alternatiu" :-)

Josep Sagarra ha dit...

El ple extraordinari es com ens estan acostumant per parlar de taxes.

Es en el ple extraordinari a on s’apujaran els nostres impostos.

Ja ho comentarem en acabar però s’anul•len algunes taxes i s’apugen unes altres tot plegat els nostres impostos pugen per sobre de l'IPC.

Josep Maria ha dit...

És que els costos directes del nou ajuntament han pujat?

hi ha balanç d'explotació?

O hi ha explotats..............

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Explotats, no ho sé, però cremats sí, i molt, i, tal vegada, potser un dia sí que explotarem però de veritat!

Salutacions company