Aquest és un espai obert a totes les persones que d'una manera o una altra estan lligades a Vallromanes. Si vols publicar-hi algun article ens el pots fer arribar al correu que trobaràs a la columna de la dreta. Si estàs a internet, informa'ns de la teva pàgina i la inclourem a l'apartat que correspongui. Si detectes algun error en aquest espai t'agrairíem també que ens en poguessis informar

12 de set. 2007

El primer dia de classe i l'Ajuntament sense haver fet els deures

He arribat a l'escola avui a les 9 del matí a portar-hi el meu fill. Era el primer dia de classe. El meu fill havia fet els deures de les vacances i anava content. El descontent i la sorpresa me l'he portada jo i la resta de pares i mares en veure la deixadesa total en que havia caigut tot l'entorn de l'Escola Tres Pins durant, suposo, el temps de vacances (aproximadament 3 mesos). És del tot evident que l'actual i antic ajuntament (que ve a ser el mateix) no s'ha preocupat de l'estat de les vies d'accés a l'escola, del carril bici que hi porta, del terreny que hi ha enfront (que és de titularitat pública pel que sabem) i del "jardí" (sí es que es pot dir així) que hi ha davant l'entrada de l'escola.

Aquest espai que anomeno jardí està ple d'esquerdes des que va començar a funcionar l'escola el curs passat, però és que va passant el temps i cada cop les esquerdes són més brutals, i hem de pensar que els nens hi passen i hi juguen i, com és evident, si no s'han fet mal fins ara és perquè la sort els ha acompanyat. I és trist del tot veure com ha crescut l'herba a tot arreu, envaint el carril bici i la vorera que li acompanya, a l'entrada i a tot el voltant de l'escola, pel carrer, pel "jardí", entre els arbres i les plantes. I, a més a més, la brutícia era monumental: cartrons, papers, paquets de tabac, bicicletes trencades, revistes, fulles seques amuntegades a sota dels bancs, a l'aparcament de bicicletes, etc.; fins i tot encara queda entre l'herba mig amagada la pancarta d'un dels candidats a les eleccions municipals passades i això que ha plogut molt des de llavors.

En fi, he fet un petit reportatge de fotos; no gaire cosa. Anava amb presses i tampoc em venia de gust estar-me massa estona fotografiant per enllà; em donava més tristesa i vergonya aliena que no pas altra cosa. Al final és un reflex de la deixadesa total en que està sotmès el poble des de fa molt temps, només s'arregla i a prou comptes allò que més s'hi veu (us animo a passejar per totes les urbanitzacions, no us enganyo pas, i no cal anar tan lluny del centre del poble). El mateix carrer Salvador Dalí, en sortir, de l'escola cap a la dreta (per posar un exemple), té tot l'asfaltat destrossat des de fa anys i les esquerdes ja comencen a ser considerables, els veïns es queixen, com a molts carrers, i sabem que no és l'únic carrer en aquestes i en molt pitjors condicions.

Per cert, l'alcaldessa i alguns dels seus hi eren i em miraven i murmuraven coses entre ells; de ben segur que m'estaven criticant: "ja està aquí el que fica merder a la seva pàgina web", com si jo fos el culpable de les coses que no fan perquè el poble estigui en unes mínimes condicions acceptables els que cobren (i molt) de les nostres butxaques. Jo, que tinc ja massa queixes d'aquest ajuntament, només faig que informar del que no es fa i del que es fa malament que no és poc. A mi mateix i a un veí ens van esquerdar un mur de contenció fa més d'un any i encara espero resposta. Sóc l'únic que espero respostes?

Suposo que el fet que m'hagin vist fent fotos enllà ha donat els seus fruits, doncs al cap de poca estona han enviat la brigada perquè fes neteja i tallés l'herba. No sé si a hores d'ara hauran acabat perquè hi havia feina per unes quantes hores; avui ja no he volgut tornar a l'escola, n'he tingut prout amb el primer dia de classe.





















El reportatge complet amb tots els comentaris de cada fotografia (que a més es poden veure a mida real, molt més detallades) el podeu trobar a http://www.flickr.com/photos/itaca2000/sets/72157601971754040

Totes les fotografies han estat preses per Jordi Gomara a Vallromanes el dia 12 de setembre de 2007 (han estat fetes com a reportatge ràpid, per aquest motiu poden no tenir una bona qualitat artística)

6 comentaris:

Anonymous ha dit...

Encargada de la brigada i neteja viària: LURDES PRIMS

Josep Maria ha dit...

Jordi, haurem de muntar la brigada per fer moure la brigada. Com a mínim desprès de la teva denuncia totalment correcta, s'han pres mesures. Si aquesta és la manera que es facin les coses, doncs quin remei. Suposo que ara intentaran corregir abans que apareixes tu amb la "maldita "càmera.

Salut

david carrillo ha dit...

La Lurdes Prims, no és l'única responsable. N'hi han més.

Bones fotografies.

La realitat, per sobre de la farsa treballabilitat de la que parlava el "nou" vell govern.

Es deuria proposar un concurs per recollir fotus de totes les parts malmeses i abandonades del poble.

Isabel Erenas ha dit...

Quan jo era la regidora d'ensenyament tot estava més net:

http://www.youtube.com/watch?v=CZttuK2NtoQ

david carrillo ha dit...

Isabel,

Lamento dir-t'ho però, discrepo de la teva afirmació.

Josep Sagarra ha dit...

Aquest comentari no l'ha fet la Isabel.

Digueu-li a l'anònim que no sigui tan torrecollons de penjar 2 vídeos a la mateixa sessió al youtube sí ets tan gilipolles de ser l'autor d'un d'ells.

Mireu, mireu el vincle que es refereix a Isabel.