Aquest és un espai obert a totes les persones que d'una manera o una altra estan lligades a Vallromanes. Si vols publicar-hi algun article ens el pots fer arribar al correu que trobaràs a la columna de la dreta. Si estàs a internet, informa'ns de la teva pàgina i la inclourem a l'apartat que correspongui. Si detectes algun error en aquest espai t'agrairíem també que ens en poguessis informar

16 de jul. 2007

Pensava que encara estàvem en democràcia (i el POUM continua i continuarà...)

Cansat d'haver tornat de les vacances. Cansat de veure les coses des de la llunyania que em permeten fer uns altres tipus de reflexions. Cansat que els comentaris que la gent fa provoquin enfrontaments o mals rotllos entre la ciutadania. Amb l'ànim només posat en el bé del nostre poble, com sempre. Sense ganes de crear més malestar però sí amb ganes de poder canviar projectes que jo considero de poc sentit comú. Ja no sé com dir-ho: no tinc més ganes d'enfrontament, estimo el meu poble i els meus covilatans i, per aquest motiu, necessito expressar coses que vagin en la direcció que jo entenc que és la més correcta pel bé del nostre municipi.

En aquest sentit, extrec una de les afirmacions de la Sra. Cabot en el seu discurs del Ple del dia 16 de juny:
"Referent al POUM vull fer un incís. No podem obviar que aquest importantíssim document urbanístic és la Generalitat de Catalunya qui l’acaba APROVANT DEFINITIVAMENT. És a dir, sí realment està tan malament com alguns diuen, serà el propi departament d’urbanisme qui ens ho dirà. Però, en canvi, si ens diuen que és correcte considero que ha de ser acceptat per tothom"
I sobre aquesta afirmació només vull fer una observació importantíssima, i no comprenc, a hores d'ara, que cap altra persona no l'hagi fet abans:

Sra. Cabot vostè sap molt bé que la Generalitat de Catalunya aprovarà un POUM de qualsevol municipi si aquest és FORMALMENT correcte. Ignoro si aquest ho és a hores d'ara, això ens ho hauria de dir el Sr. Josep Sagarra que n'és l'especialista. Però vostè sap molt bé que un POUM formalment correcte no vol dir que sigui un bon POUM per al municipi, ni que els seus vilatans estiguin d'acord amb el seu contingut. La Generalitat aprovarà el POUM -sí és que així ho fa- entenent que el model de poble que hi conté és acceptat pels seus ciutadans. Per aquest motiu, vostè no pot afirmar que el Departament d'Urbanisme de la Generalitat dirà si el POUM és bo o no per Vallromanes, tenint en compte que ells no són els que han de considerar quin model de poble és el que volem. Som nosaltres, exclusivament els habitants de Vallromanes els que hem de decidir quin model de poble volem. I, efectivament, si no hi estem d'acord no podem acceptar-lo. Vostè no ens ha donat massa oportunitats de decidir-ho.

I li recordo que la dictadura va acabar fa uns quants anys, per això li dic que per molt que aquest POUM sigui aprovat o no per la Generalitat de Catalunya, el fet d'acceptar-lo o no és individual i intransferible. La Generalitat de Catalunya, com l'Ajuntament de Vallromanes està format per persones que actuen per delegació dels seus votants i, evidentment, dels seus no votants, perquè en democràcia el poder recau en el poble. Pel fet que els que cobren de les nostres butxaques i ens representen en els òrgans de decisió aprovin tal cosa, no vol dir, ni de lluny, que tal cosa sigui la correcta ni que l'hem d'acceptar. En democràcia existeix l'oposició política, l'acció directa dels ciutadans i moltes d'altres eines que permeten lluitar en contra de les arbitrarietats dels nostres polítics i, aquestes mesures han de ser acceptades, Sra. Cabot. Només li volia recordar què significa el mot democràcia, res més.

Així que aprofito també per enviar-li la meva felicitació per la seva continuació com a alcaldessa i les meves cordials salutacions.

2 comentaris:

Josep Sagarra ha dit...

El POUM al meu entendre es una barbaritat, i com dius la Generalitat tant sols ens dirà dues coses:

1. Es formalment correcte.
2. No hi ha inclosa cap barbaritat urbanística.

Sí la Generalitat finalment l’aprova, no tothom l’haurà d’acceptar com diu l’alcaldessa. S’haurà de respectar (Com qualsevol llei) però digui el que digui la generalitat continua essent una mala opció política no ampliar el PEIN, el creixement desmesurat de la població. El coll d’ampolla de tràfic a Vallromanes, etc...

De totes maneres al meu entendre el POUM es també formalment incorrecte:

1. No es va acomplir el programa de participació ciutadana que es defineix al propi POUM.
2. La Avaluació Ambiental no es va sotmetre a exposició publica. Es va encabir en la última documentació aprovada sense haver-la sotmès a la exposició pública ni al període d’al•legacions.
3. Es evident que es va realitzar sense tenir en compte la informació mínima indispensable. (El mateix dia que s’aprovava el POUM es va aprovar l’Agenda 21 amb evidents i manifestes contradiccions amb l’informe de sostenibilitat ambiental)
4. En el text definitiu amb les mateixes dades de l’estudi de mobilitat es conclou que no hi hauran problemes de tràfic. Quan el mateix estudi uns mesos abans deien que si els hi haurien (?)
5. El text definitiu es contradiu en donar ús a parcel•les que segons les mateixes mesures correctores del POUM s’han de conservar amb l’arbrat actual.
6. Puc continuar però mira qui en vulgui més que miri el meu bloc xato que per això el faig.

I tot això després d’una frenètica activitat de ampliació de documentació i modificació d’escrits que es van facilitar als estaments de la generalitat i amb variacions significatives del projecte que només es van exposar als regidors de la oposició fins 48 hores abans del ple. La resta del poble fins 10 dies després.

A veure que ens diu el nostre àdhuc govern.

Anonymous ha dit...

Vpamies, soc en Joan A. Portet, i he de dir-te que tens tota la raó. Em sembla que efectivament no he estat correcte amb el meu cometari respecte al síndic de Greuges. Potser tenia que haver dit que en quatre ocasions en que a determinades persones (entre elles jo) els hi ha fet falta els seus serveis, no han tingut cap resposta, però ara i desprès de llegir el teu comentari, ja no ho podré dir.

De totes formes, això de la dita de la fira, deu ser aplicable a tot el que se escriu fent referència al POUM de Vallromanes per exemple ¿no?

D’alguna forma es lo que sempre he intentat dir, no podem sentir-nos tots identificats amb els comentaris que es fan respecte a determinats temes, i lo mes important, hem de respectar que així sigui ¿no?

Salutacions