Aquest és un espai obert a totes les persones que d'una manera o una altra estan lligades a Vallromanes. Si vols publicar-hi algun article ens el pots fer arribar al correu que trobaràs a la columna de la dreta. Si estàs a internet, informa'ns de la teva pàgina i la inclourem a l'apartat que correspongui. Si detectes algun error en aquest espai t'agrairíem també que ens en poguessis informar

26 de jul. 2007

Parlar per parlar... (Article d'opinió de Joan A. Portet)

Això són només pensaments que em venen al cap fruit dels comentaris que es poden llegir o escoltar últimament. Vagi per endavant la meva condició de no-polític, (ja que, a dia de avui, no tinc cap vincle que em lligui a cap partit polític) però lògicament entenc de l’existència d’aquests i de la bona fe de tots els que els componen. Per això deixo clar que aquestes opinions no volen ni donar ni treure la raó a ningú.

El tema de moda sens dubte es el famós POUM. És molt complicat arribar a conclusions que ens deixin satisfets a tots ja que cadascú de nosaltres pensa que tot allò fet es pot millorar o es pot fer d’un altre manera, per això discutir sobre el seu contingut penso que ara per ara és poc productiu i es pot fer etern, mani qui mani. Un altre tema és parlar de com fer servir aquesta eina, saber de les habilitats que cadascun dels integrants del govern o de l'oposició tenen per treure el màxim rendiment d'aquest document o del seu sentit comú a l’hora de utilitzar-lo. Em refereixo sobre tot al tema dels habitatges al camp de futbol. Si analitzem fredament la situació del camp de futbol, les piscines i las pistes, jo particularment (i potser m’equivoco) no entenc tanta controvèrsia.

El camp de futbol només es fa servir per tirar els coets a la festa major i alguna vegada (molt poques) he vist nens jugant, les pistes de tennis i la mixta, es fan servir tres mesos a l’any i no es que tinguin molt ús, i les piscines el mateix, tres mesos i amb poca gent. Vist així fredament, no hi ha dubte que aquest complexe esportiu sembla ser deficitari a nivell d’assistència i sembla que no gaudeix de l'èxit que en principi hauria de tenir.

Ningú dels que manen o han manat sembla que es preocupin de voler aprofitar les instal•lacions per crear un veritable recinte esportiu. Tenir un gimnàs, fer que les piscines es puguin utilitzar durant tot l’any, tenir un camp de futbol de gespa per poder crear equips de futbol amb diverses categories, tenir una bona pista mixta per tenir equips de basquet i futbol sala també amb diverses categories, etc.; però es clar, per fer això es necessiten dues coses que sembla ser que no es tenen o no es troben per part de tots els que manen i han manat a aquest poble, i no són altres que moltes ganes i molta voluntat.

Sembla ser que el tema del dèficit és el que més sona a l’hora de voler fer habitatges al camp de futbol. Jo particularment penso que si al poble li queden els mateixos serveis però millorats i, allò mes important, a cost “zero”, no crec que sigui tan traumàtic que es facin habitatges al camp de futbol, això si, s’han de complir entre d’altres dues condicions innegociables:
  • fer el nou complexe esportiu (camp de futbol amb gespa, piscines coberta i descoberta, gimnàs, pista de tennis, basquet, futbol sala, bar-restaurant amb servei continuat) abans de desfer l'actual (tot això tenint una ubicació racional amb el poble)
  • i construir habitatges de màxim dues plantes i no més de dos o tres adossats junts. Naturalment, descartar el tipus d’edificació que s'ha fet servir a Vilanova del Vallès. Això vol dir: fer carrers, posar arbres i aprofitar el soterrani per fer un pàrquing municipal (és només un exemple).
Això ja es podria haver fet en la construcció del Casal, però sembla ser que ningú hi va pensar. Un pàrquing municipal sempre seria una font d’ingressos (amb uns preus populars per als veïns) els quals ens podrien permetre des de, per exemple, fer la urbanització de la riera (voreres, paviments, bancs per seure, enllumenat) al pagament de determinades despeses.

Jo no sé si estic dient una animalada darrera d'altra, però a vegades veig com es fan o es volen fer les coses i acabo per tornar-me boig per entendre-les.

Continuo insistint en la bona fe i les ganes de fer bé les coses per part tant dels que manen com de l'oposició, però, perquè m’entengueu, posaré un petit exemple d'allò que estic intentant dir-vos:

En el tema de la rotonda, com és possible que l'entrada al camp de golf tingui prioritat a l'entrada del poble a l’hora de la seva ubicació? Algú m’ho pot explicar amb un mínim de coherència i de sentit comú? Ull!, no estic discutint el fet que es faci o no una rotonda, ja que potser no sóc el més indicat per dir si la seva execució és o no necessària, però, és que són més importants uns metres quadrats d'un camp de Golf privat a una entrada de poble amb un grapat d’anys d’antiguitat i que pertany a tots els veïns?

En fi, per avui ja està bé, i si algú em pot anar indicant el camí on és la llum, que em faci veure les coses amb més claredat, li ho agrairé eternament.

Salutacions a tots.

Enviat per Joan A. Portet, Vallromanes, 26 de juliol de 2007

5 comentaris:

Anonymous ha dit...

Josep, en primer lloc, moltes gracies, i en segon lloc, apuntar que es un plaer llegir opinions com la teva amb fondament i sobre tot amb molt de respecte cap els demes.

Salutacions

Joan A. Portet

Anonymous ha dit...

estare encantat de fer-ho.

Salutacions Victor.

Joan A. Portet

Remembering ha dit...

Portet: tu no ets l'autor d'aquella famosa sèrie d'anònims en castellà que van circular pel poble durant el mandat de la Violant Mascaró (on no la deixaves gaire ben parada)? No anaves tu a les llistes dels sociates (amb l'Erenas) al 99? Ho dic perquè la gent sàpigui qui ets, eh.

Josep Sagarra ha dit...

Cap contemplació amb els anònims. Els escriuen gent covard i sense valor. Tots coneixem a a alguns que els hi agrada molt fer anònims i anant-los penjant pel poble, ja en paper, ja als blocs.
A mi no em mereixen cap respecte, i crec que fora bo redactar un llibre d'estil politiblocmunicipal per que els blocaires del poble no els hi donem peixet a aquests cibermacarres.

David Carrillo ha dit...

Bones a tothom!

Com tota persona, si fossim tots iguals, el món seria un "imperfecte".

Debatre, opinar, qüestionar-se...són fruit de les experiències.

Joan, jo si vaig estar utilitzant l'antiga pista poliesportiva que estava junta amb l'antic i veritable Casal de poble que hi teniem. Jugava a futbol i basquet durant tot l'any.

Et dono la raó quan dius que no s'utilitza prou el Camp de futbol actual però, no es d'extranyar quan veus que no está acondiciona't per no dir que, et fan pagar per poder utilitzar-lo. Si si, i no per jugar cap partit sino per poder fer 4 xuts.

Fa 2 anys, abans de que s'executès l'escola bressol, vaig insistir en que la pista d'esports de l'escola, fos coberta per tal de que els nanus, sempre tinguessin lloc ón poder romandre en distraccions, és a dir, si plou o fa fred que no sigui impediments per tenir esbarjo a l'escola i practiquin esport. A més, volia aprofitar per crear el Club de Bàsquet Vallromanes que, no va ser recolçat per l'Ajuntament, ni tan sols em van trucar per dir-me res.

Jo el que veig lamentable, a nivell personal, es cobrar 6 euros per utilitzar la pista de tenis quan deuria ser gratuïta al igual que les piscines que, són bastant cares(Per a la gent del poble)

El POUM lamentablement ha estat aprovat, com diu el company Sagarra, amb preses.

La veritat, es que per llei s'han de construir un 20% de vivenda de protecció oficial. ICV apostava per construir el 50%.

L'altre dia, al torneig de futbol sala al que vaig participar, vaig sentir un comentari que em va cridar l'atenció...

" Quin goig de veure tanta joventut" ...de veu d'una persona de 70 anys aprox.

Que bé que a vallromanes, predominen els preus "asequibles de les vivendes" i un futur porcentage "alt" de vivenda oficial.

Molts dels joves eren de fora, lamentablement.

Personalment, mai faria vivendes al Camp de futbol per qué és un lloc privilegiat, una zona oberta que es pot acondicionar i millorar potenciant els seus usos a cel obert. No m'imagino el colapse circulatori que patiria el centre del poble.

Els parquings soterrànis, com diu l'itaca, no crec que sigui adïent i menys, quan s'ha de pagar.

Penso que paguem bastant i es pot corroborar quan a cada ciutadà/na de Vallromanes, ens costa el sou de l'alcaldessa, 18'86 euros. Un sou que per cert, és intolerable i escandalós ( 39500 euros / any).

En fi, el tema important, el POUM...jo estaria a favor, si s'hagués jugat amb participació, transparència, respecte a la natura, respecte al creixement socio-sostenible, etc, però... no ha estat així.

Per veure la realitat dels plans urbanistics de vallromanes, nomès us heu d'acostar a Can Maioles. D'alló en diuen respecte per el medi ambient. Si senyor! ( Can Maioles està al entrar després de la benzinera anant cap alella que, hi entres a un carrer asfaltat que passa pel mitg del golf i que amés, hi han uns cartell que possa...ROTONDA NO, BOSC SÍ que, aquesta rotonda s'executarà amb el POUM i, per cert, una ROTONDA Perillossa)

Arreveure a tots i totes!