Aquest és un espai obert a totes les persones que d'una manera o una altra estan lligades a Vallromanes. Si vols publicar-hi algun article ens el pots fer arribar al correu que trobaràs a la columna de la dreta. Si estàs a internet, informa'ns de la teva pàgina i la inclourem a l'apartat que correspongui. Si detectes algun error en aquest espai t'agrairíem també que ens en poguessis informar

30 de juny 2007

La tristesa de veure que res no canvia (només algun apunt des de la llunyania)

Nou ajuntament. L'Antidemocràcia continua: Ple extraordinari de 10 punts a tractar (crec perquè la informació ja ha desaparegut de la pàgina web de l'ajuntament (política de transparència, diuen?), la pàgina web de l'ajuntament desinforma i segueix sent antinteractiva. Pràcticament ningú no ho denuncia. Si denunciem les coses el poble s'hi divideix. Si callem ens la foten doblegada. Què fer? Riure les "gràcies" del que fan el que volen amb un poder suposadament delegat, intentar salvar els mobles del diluvi que se'ns aproxima?

He treballat molts anys a l'administració pública, cansa haver de repetir sempre el mateix. Més de quinze anys sent conseller de diversos òrgans de govern o membre de comissions delegades. Gairebé 10 anys de delegat sindical.

Mai, mai, no havia vist mai que la reunió primera i més important d'un òrgan de govern, el de la seva pròpia constitució (que té nassos la cosa), fos extraordinària.

Una sessió extraordinària és exclusivament per tractar un sol tema en concret, de caràcter molt urgent, no previsible (o sigui és urgent perquè no es podia preveure amb antel·lació).

Com es pot permetre tot això? En quin món vivim senyores i senyors? Com pot haver-hi tanta impunitat i tanta permissivitat? Per quin motiu no es denuncien aquests atropellaments antidemocràtics? Ens ho hem d'empassar tot Sr. Portet perquè no hi hagin enfrontaments al poble? Quins són els responsables que s'hi generin aquests enfrontaments?

Les reunions dels òrgans de govern habitualment han ser ordinàries encara que es convoquin amb més periodicitat del que marquen els seus propis reglaments. El president o presidenta de l'òrgan denomina cada sessió com a extraordinària o ordinària tenint en compte si aquesta és per a tractar un sol punt a l'ordre del dia amb caràcter extraordinari o bé és per a tractar diferents punts, en aquest darrer cas no pot ser extraordinària sinó ordinària. Aquesta és la normativa general. S'hi fa el contrari i ens quedem amb els braços plegats; hi han excepcions tanmateix. Però, a part de tot això i el que em sembla més important i definidor del caràcter democràtic i de transparència d'una institució, és precisament la voluntat que posa en convocar les sessions com a ordinàries o extraordinàries. Per què convocar-les extraordinàries quan es poden fer ordinàries pel bé de la transparència i la dignificació democràtica?

Jo, sota el meu punt de vista, només puc contestar, i sento molt haver de dir-ho, amb sinceritat: hi ha mala fe, ganes de continuar amb la política d'arbitrarietats del "aquí mano jo", una greu tendència a la falta de transparència (el fet que les notícies apareguin i desapareguin de la pàgina web de l'ajuntament, o canviïn d'ordre d'aparició en són una bona mostra), s'hi passen la llei pel folre i volen fer les coses d'amagat (impedir la participació de la gent). Mala fe, de veritat, molta mala fe.

Quan l'excepció es converteix en la norma alguna cosa falla en el sistema. Si un òrgan ha de convocar la major part de les seves sessions com a extraordinàries durant gairebé quatre anys, i després no modifica la periodicitat de les sessions ordinàries, és que aquest òrgan de govern està greument deteriorat, si no sap autoregular el seu funcionament no serveix pas per al seu objectiu


Fotografia: El llac de Jordi Gomara. Orlando, Florida, juny de 2007

10 comentaris:

david carrillo ha dit...

Bones Jordi,

Noto que et portes bé amb el teclat!

Penso que ja ens hem lamentat bastant de tot el que ha estat passant aquests dies.

Ara ja és hora de unir i deixar de banda les nostres diferències.

Jo no hem rendeixo i no hem rendiré.

Hi ha molt per lluitar i encara que ens trobem poc recolzament, s'ha de seguir i ser constant.

Desitjaria que els nous i noves regidores, tot estar en un partit o un altre, pensin mira'n amb el futur i que es llegeixen tota la lletra del que van signant i recolzant.

Bones persones poden estar dins de altres forces no volgudes que han estat manipulades per treure profit d'elles.

Aposto per a que aquests regidors/es, facin el que van fer antics regidors del poble, en el cas que es vegin sotmesos a votar ( per exemple) coses no coherents com plens trimestrals al ajuntament o decisions que possen en perill l'estabilitat del poble.

Vosaltres per qué aposteu?

Actuar o, parlar i parlar sense fer res més que criticar?

vpamies ha dit...

Realment l'extraordinarietat de totes les actuacions de l'Ajuntament ens té ben bocabadats.

És allò que quan l'excepció esdevé norma, cal canviar la norma per l'excepció.

I és que és absurd que es programin trimestralment els plens i després se n'hagi de fer un cada quinze dies d'extraordinari.

david carrillo ha dit...

Bones,

Intentaré ser breu que tinc presa. pot ser continuï després.

Senyor A.portet...Per qué el que és bo per a uns,no ho pot ser per als altres?

Sé a que es refereix. Mai es pot contentar a tots/es. Doncs jo no hi estic d'acord completament.

Podem arrivar a crear un món millor i cohesionat, sempre i quan desapareguin interessos particulars.

Es possible que a una persona li agradi el negre i a un altre el blanc. Peró la unió de tots dos, passa a ser un gris.

En una cosa té raó...de tots els governs que han anat apareixent, sempre han anat governant igual peró, diferent.

Cadascú, amb els seus pros i contres i la majoria d'ells, per no utilizar l'absolutiu, viuen la política rebuscant i revivin el passat comportan un conflicte de crispació i de rivalitats.

Desgraciadament funciona.

El passat, com vaig dir una vegada, només ha de servir per no cometre els mateixos errors.

El present ha der servir per interpretar que és el que tenim i que és, el que necessitem per forjar un futur millor.

Arreveure!

Joan A. ha dit...

Hola un altre cop, soc en Joan A. Portet, jo també intentaré ser breu:

Ojala que el que es bo per uns o fos per a tots, però això sota el meu humil punt de vista, no deixa de ser un miratlle.

La unió del blanc i del negre, es un gris, però ¿quanta part de blanc i quanta part de negre es la mes adient? Amb això vull dir que mai tindrem aquest gris desitjat.

Penso que lo millor que podem fer es aprendre a viure tant amb lo que ens agrada com amb lo que no ens va be, potser d’aquesta forma ens podrem donar conta que no som els únics que ho tenim tot a favor i que en definitiva la vida es tracta de això.

En lo que estic completament d’acord amb tu, es en que han de desaparèixer els interessos particulars, però això ja es un altre historia...

Salutacions.

P.D. Em pots tractar de “tu”, no soc tan gran com sembla

david carrillo ha dit...

Bones!

Benvolgut A. Portet,

El tema de tractar de " tu a tu".

No se quina edad té peró per a mí, no és rellevant.

Ho dic per qué tracto a tothom de "vosté" per respecte, displicina i educació. No faig distincions amb l'edad mentre no sigui un familiar, amic/ga, etc.

Pregunta-li a en Itaca, a ell també el tractava de "vosté".

Ara que he tret el tema de l'edad, voldria dir una cosa per aprofitar aquest comentari.

Moltes persones, dones i homes que, han passa't llegint i/o contestant en aquest bloc de espai-vallromanes, han mostrat que li donen molta importància a l'edad.

Voldria fer-vos saber el que penso sobre el tema:

25 anys, és un quart de segle. Aquest seria el meu cas. És clar qe a mesura que passen els anys i en compleixes nous, és un moment important a la vida més, quan passes les fronteres dels 19/29/39/49/etc.

Jo sempre li dic a tothom que mentres un mateix es senti a gust, el temps no persistirà i sobretot, mentre el "cap" funcioni...ets jove per sempre.

Afegint un últim comentari i és dir que, quan una persona es tanca en sí mateixa creant un món d'interessos ple de codicia i de intencions no ben-rebudes, és llavors quan es passa de ser jove a ser adult.

La societat( lleis / estat / món ) a marcat unes edads. Peró penseu que estàn marcades per a qué el "sistema" interpreti un nivell de drets més o menys amplis segons l'edad.

Aixó, és el que penso.

Anonymous ha dit...

Hola David, soc en Joan A. Portet

Respecto molt lo que dius, pero per a mi el respecte no res a veure amb el tractament, i naturalment, l'edad no te cap importancia per a mi.

Salutacions.

david carrillo ha dit...

Hola Joan,

És bo saber-ho.

Només ho he comentat per altres blocs que bastants persones donaven moltíssima importància a l'edad.

Per cert, com en Itaca està en "pausa" jejeje, aprofito per dir que el Ple d'ahir va ser molt divertit. T'ho has perdut Jordi!

Des de fa anys que hi vaig pels plens i, són una bona obra de Teatre i a més a més, gratuït!

En el proxim PLe que pugueu anar-hi, fixeu-vos en la senyora Cabot quan fa apunts o "s'apunta coses " que li estàn demanant que fagi o miri. Fa veure que escriu i realment, el que està fent són dibuixets. No només ho fa ella, també altres regidors ( tant de govern com opossició)

Podriem fer cursets de dibuix artistic a la sala de Plens, no?

A veure si deixen escollir professor/a.

Arreveure!

Josep Sagarra ha dit...

David no son dibuixets son obres d'art el que fem

Anonymous ha dit...

Hola David Carrillo, soc en Joan A. Portet, i la veritat, estic molt sorprès amb els teu comentaris respecte a lo que opinem els demes i sobre tot a lo que pasa als plens.

Jo no serè qui et doni lliçons de com fer o dir les coses, però em sembla una mica decebedor veure els continguts d’alguns dels teus comentaris.

He notat que quasi totes les teves opinions, sempre fan referència a altres blocs que has llegit o algú ha pogut comentar-te, etc, lo qual em fa tenir el dubte de sapiguer si exposes lo que realment penses o et deixes emportar per els comentaris dels demes i exposes el que creus que els demes volem llegir.

¿Realment estàs criticant els dibuixets que fa la gent quan li parlen o li comenten quelcom als plens? ¿això es lo que realment et treu la son i es tan important per el nostre futur segons el teu pare?

Quan parles de teatre, ¿a que et refereixes? ¿Potser creus que amb tu els plens serien mes interessants o mes instructius? ¿mes seriosos potser? ¿creus que la gent que ens representa (govern i oposició) no tenen el suficient nivell? ¿tu si?

Abans de continuar, dir-te nomes que es molt normal el fet de fer dibuixets. De fet segons un estudi fet sobre el tema, els experts han arribar a la conclusió de que fer dibuixets, estimula la recepció de la persona. ¿Tu no has fet mai dibuixets quan per exemple parles per telèfon?

Mira David, sense que et sàpiga greu i de bon rotllo, et demano una mica mes de criteri y respecte per els demes. Sobre tot respecte, ja que sembla que vols donar una imatge massa perfecte i que al teu costat els demes son uns ineptes (a això se li diu tenir massa “ego”).
Jo com te he dit una vegada, no crec en el condicionant de la edat per qualificar a les persones, però sense que et sàpiga greu, crec que encara estàs una mica verd i a vegades “patines” tant amb les teves opinions com amb la imatge que vols que els demes tinguem de tu segons els teus comentaris.

Espero que no et sentis ofès per aquest humil comentari, que no desitja altre cosa que intentar fer-te veure que les coses es poden enfocar d’altre forma i que es pot tenir mes respecte per als demes, encara que aquestos no el tinguin amb tu. Algú te que començar ¿no?

Salutacions.

david carrillo ha dit...

Hola J.A.Portet,

Doncs...per poder tindre contacte, et facilito el correo d'iniciativa...

icv_vallromanes@yahoo.es

Ací, ens possem en contacte i matissem quin dia ens va bé a tos dos.

Arreveure.