Aquest és un espai obert a totes les persones que d'una manera o una altra estan lligades a Vallromanes. Si vols publicar-hi algun article ens el pots fer arribar al correu que trobaràs a la columna de la dreta. Si estàs a internet, informa'ns de la teva pàgina i la inclourem a l'apartat que correspongui. Si detectes algun error en aquest espai t'agrairíem també que ens en poguessis informar

23 de maig 2011

Algunes coses eren de preveure, d'altres són una llicó (totalment improvisat i espontani)

La pujada de vots de CiU a Vallromanes era de preveure. És evident que la Mariluz Muñoz al front de CiU al poble no té color respecte a temps pretèrits, i no ho dic de mal rotllo, que consti, però és que el carisma de la Mariluz no té res a veure amb èpoques passades. CiU ha fet molt bé de posar al front una persona com l'actual regidora de cultura que, d'entre totes les regidories del poble és on s'ha vist més la feina i el canvi més profund de tots, cal dir que algunes regidories ni sabríem dir si han existit perquè ni se'ls ha vist també cal dir-ho. La dinamització brutal del Casal, amb moltes activitats i molta feina al darrera, feina ben visible, era suficient motiu perquè això donés fruits. Podrem estar o no d'acord amb el tipus de moltes activitats que s'ha fet al Casal, podrem dir que algunes han estat una mica allunyades del poble (és cert que a vegades s'ha parlat que s'han fet activitats una mica 'elitistes', no ho dic jo, hi ha gent que n'ha parlat, jo no solc mentir i solc dir les coses de cara, veieu que sense tenir res a guanyar al final vaig donar la cara per ERC en un últim moment, perquè així ho creia de bona fe i amb tota la sinceritat, tenint en compte que ERC no és el meu partit, i ni tan sols pertanyo a cap partit) tanmateix el que és cert i ha estat reconegut fins i tot des de l'oposició més d'una vegada és que la Mariluz Muñoz s'ho ha currat de valent, per mandra i per manca de ganes i empeny no haurà estat, no. Cal reconèixer-li la feina feta.

iVall sí que té un problema, que la persona que dóna la cara és diferent a la persona que hi mana i això és el que no em fa el pes a mi ni a molta gent i això no sembla pas massa lògic, perquè la Lurdes és una persona també amb el seu carisma, i no hem ocultat mai que ens desperta certa simpatia com a persona i veïna (bé va ser una de les primeres persones del poble que ens va brindar la seva amistat quan hi vam arribar, però que no estem d'acord molt sovint amb les seves polítiques no ho amaguem, però és bastant lògic) i més propera a la gent que les alcaldies que hem tingut en èpoques passades però molt sospitem que moltes vegades es troba lligada de mans, malgrat que es pugui dir que no és així. I perquè sospitem que el tema urbanístic, tal vegada el tema més preocupant de Vallromanes, no depèn d'ella directament. Així com CiU ha tingut un rentat de cara més que profund, no ha estat el cas d'iVall. Molt em dóna per sospitar que moltíssima gent del poble atribueix molt del pes del partit a l'actual alcaldessa, cosa que no és així, i no és pas d'estranyar que si ha guanyat alguns vots ha estat precisament per aquest aspecte. No oblidem tampoc la classe socioeconòmica de molts habitants de Vallromanes que es troben molt bé representats segurament en aquest partit.  En tot cas, felicitats a la Lurdes també.

El càstig l'ha rebut Esquerra i segurament ha estat perquè en quatre anys ha passat de ser el partit del poble, tipus CUP, amb assemblees i un programa consensuat amb els veïns a fer-ho tot a porta tancada i oblidar certs aspectes que en les eleccions anteriors li havien donat molt vots. Tanmateix era l'oportunitat de canvi més que mai, especialment veient la pujada vertiginosa d'ICV, partit amb el que podrien haver pactat i portar un nou aire al poble (a nosaltres no ens agraden les majories absulutes, a més a més) i no em penedeixo del que vaig dir, mireu jo vaig donar la cara per ERC perquè era el que pensava i haig de ser-hi conseqüent; mireu ningú no ens havia promès res perquè ni tan sols hem volgut estar mai a les llistes de cap partit i us confesso que Esquerra i ICV ho van provar en les anteriors eleccions però els vam dir que no, i que no ho neguin perquè és veritat, i en el cas d'ICV ens hi han insistit més d'una vegada, que un no es dedicarà mai a la política en aquest poble perquè no vol fer-ho, perquè un no creu en els partits polítics, d'acord? Ara, és evident que un té les seves preferències polítiques i que jo seré d'esquerres fins que la palmi, OK? I que Esquerra ha estat sempre el partit pel qual un ha sentit predilecció al poble i de moment així és. Que si es presenta la CUP podria canviar d'opinió, doncs d'acord, és ben possible, però també depèn de les persones que vagin a la llista.

Als que felicitem de veres són als companys d'ICV que, amb una feina callada, de formigueta, amb moltes hores de treball d'amagat, sense recursos, amb una capacitat més minvada per poder-se fer visibles han fet una pujada vertiginosa, tan de bo que la seva aparició en el panorama polític del consistori serveixi per alguna cosa, malgrat que sabem que les coses no es fan per consens sinó a base de passar el rodet, les decisions es prenen per votacions dels regidors, i, en aquest aspecte, els números no han canviat pas, l'experiència i la lògica política em diu que continuaran sent 6 i 5 regidors.

En fi, perdoneu les incorreccions que puguin haver-hi a un escrit elaborat a aquestes hores. Salut a tothom